Verrassing!

Een verrassing is iets wat eenmalig is. Je kent het wel, een gebeurtenis die je verwondert. Verrassingen zijn bewust of kunnen ineens uit onverwachte hoek komen. Onverwacht of gepland, het maakt mij geen snars uit. Aangezien ik een flexibel karakter bezit, zijn alle liefdevolle overrompelingen meer dan welkom hier.

Zo heb ik diverse verrassingen in mijn leven mogen ontvangen. Ik hou van die eenmalige spontane acties, al herhaal ik die onverwachte vrijdagmiddagborrels en uitjes met vriendinnen met alle liefde. Ook koester ik de verrassingen in slechte tijden. De herinneringen aan een spontane prak lasagne aan de deur of een onverwachts bezoek als een privé gebeurtenis erin hakt en de emoties mij de baas werden, raakten mijn ziel. Ik voel mij een gezegend mens als vriendinnen uit mijn app lezen dat ik het ergens moeilijk mee heb en mij opbellen voor een gebed of luisterend oor.

Aangezien God van ons vraagt om onze naaste net zo lief te hebben als onszelf, heb ook ik lang geleden besloten om met een blij hart liefde weg te geven. Ik heb mijzelf namelijk lief én ik kom niks tekort. Als mijn vat leeg is, ik kan immers niet meer weggeven dan ikzelf bezit, trek ik mij terug en vult God bij. Ik blijf voor ogen zien dat ieder mens blij wordt van een verrassing, dus hou ik vol om in het moment mensen te verrassen met een onsje liefde. Ieder mens is toch geroerd door een portie aandacht? Je werd toch blij van een liefdevolle aanraking of dat berichtje toen je het nodig had? Wie wil niet geliefd zijn door de mensen om hen heen? Ik wel.

Aangezien ik dit jaar vijfenveertig word, kijk ik uit naar het verrassingsfeest als ik de vijftig haal. Nou… ik kan lang blijven kijken, kan ik je zeggen. Wie de bijbel kent, weet dat Sarah en Abraham op een hoge leeftijd werden verrast door Gods belofte. Wat ik weet, is dat deze Sarah geen surprise act van haar man hoeft te verwachten. Ik heb een heerlijke man, echt. De ideale partner in crime voor dit leven. Nu wil het alleen dat deze lieftallige echtgenoot niet graag in het middelpunt van de aandacht staat en organiseren niet het talent is dat God hem heeft gegeven. Tja, dat is dan jammer voor dit type meisje. Ken je ze, die gretige meisjes die overal met hun neus in duiken. Zo’n enthousiast haantje de voorste met leuke ideeën? Een ja-zegger die, voordat ze het zelf doorheeft, de verantwoordelijkheid voor de rest van de groep draagt? Ok, zo eentje ben ik dus en mijn man is het tegenovergestelde soort. Hij wacht af, geeft rust, bewaakt zijn hart en verstand en voorziet mij dan onverwachts van het beste advies. “Het houdt elkaar mooi in balans,” zei een vriendin laatst nog in de kerk. Al is dat misschien niet een verrassende conclusie, het is waar.

Waar is ook, dat ik een persoon ken die mij wel keer op keer verrast. Als ontvanger ben ik iedere keer geraakt door het dagelijkse genadegeschenk van Jezus. Ik sta dan ook geregeld te grienen op zondag in de kerk als God Zijn liefde aan mij toont. Lang leve waterproof mascara! Maar, al zit die eyeliner na de dienst op mijn kin, ik zou niet anders meer willen. Ik ben een haantje de voorste in de liefdevolle verrassingen die God mij wil geven. Het zijn de beste. Door bewust en gretig bij Hem stil te staan, komt daar ineens die bevestiging of dat inzicht uit onverwachte hoek. Ik ben benieuwd wat God voor mij in petto heeft als ik vijftig ben.

One comment on Verrassing!

  • Rien van der Meer

    Nu is reactie weer mogelijk Linda. Enne, beloftes komen niet altijd uit hé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *