Onder de hemel

Het is maandagochtend, het moment waarbij ik meestal wat langer mijn bijbel bestudeer.
Aangezien ik wat lichtgeraakt ben en dat zelf soms veroordeel bij anderen is het tijd om aan mijzelf te werken en wat rust en zingeving te zoeken. Ik sla de bijbel open en kom terecht bij Prediker. Treffend al zeg ik zelf.
Zo lees ik: ‘met heel mijn hart onderzoeken wat onder de hemel plaatsvindt.
Het is een regel uit Prediker 1 en ik ben altijd verrast hoe God mij zo toespreekt via de bijbel. Wil het niet, dat Hij deze regel niet alleen voor mij heeft bedacht. Wellicht herken jij ook het zwoegen en najagen van vreugde en wijsheid?
Ik denk namelijk geregeld dat het zin aan mijn dag geeft.

Wijsheid

Met mijn onderzoekende geest heb ik de behoefte om kennis te vergaren over het leven. Ik ben altijd al een wijsneus geweest. Ook al snap ik het soms niet, loop ik met mijn hoofd tegen flink wat lampen en kan ik het leven niet geheel doorgronden, het geeft mij nog steeds richting in mijn levensmotto – de liefde najagen. In mijn zoektocht naar de liefde ontdekte ik namelijk God.

God laat mij zien dat ik niks anders of nieuws nodig heb dan alleen maar Hem te kennen.

De tekst van deze wijsheids-leraar laat mij deze ochtend alleen wel ervaren dat ik het niet zelf hoef te bedenken en te doen. Alles heeft zijn tijd en zijn juiste moment. God heeft alles wat er is de goede plaats in de tijd gegeven. God laat mij zien dat ik niks anders of nieuws nodig heb dan alleen maar Hem te kennen. Hij is er altijd en zal er altijd zijn. We hoeven alleen maar op Hem te vertrouwen. Tja, en dat blijft nog steeds een nieuwe ontdekking voor deze dame, die graag de controle over haar eigen leven heeft.

Geluk zoeken

Voor mij is God de hemel en Jezus de weg. En ik? Ik kan slechts met heel mijn hart onderzoeken wat onder de hemel plaatsvindt. Zo raak ik deze ochtend mijn gepieker kwijt en zou deze gelukszoeker, ja stiekem blijf ik dat toch, onnozel zijn om God uit te sluiten. Hij is het namelijk die leven en geluk geeft. Onder Zijn leiding vallen puzzelstukjes in elkaar in dit leven vol uitersten. Door op een intieme manier met God om te gaan, gaat mijn leven en dat van anderen vooruit. Zo zet ik met meer ontspanning en vreugde mijn talenten in, omdat ik weet voor wie en waarom ik het doe. 
Goh, zo word ik toch weer een stukje wijzer. Vooral door, net als Salomo, aan mijzelf te sterven. Deze ochtend kom ik opnieuw tot de ontdekking dat wat zin geeft aan dit zinloze bestaan. God is degene die de hemel brengt onder de hemel en zo ook in mijn leven.

5 comments on Onder de hemel

 • Linda Klinkenberg (author)

  Ik heb als gastschrijver mogen schrijven voor Hartgeschreven. De schrijfopdracht was: hoe zie ik God?
  Hartgeschreven is een initiatief van negen bloggers van verschillende geloofsrichtingen en levensovertuigingen.
  Bijzonder om te doen!

 • Rien van der Meer

  ZINVOLLE MAANDAGOCHTEND DUS. MOOI HOOR. MAAR, ………. EEN ZIN BEGRIJP IK NIET.
  Vooral door, net als Salomo, aan mijzelf te sterven
  MOET DAT NIET WERKEN ZIJN ???
  XX PAPA

  • Linda Klinkenberg (author)

   Nou haha, sterven aan jezelf is ook knetterhard werken hoor. Nee, ik bedoel dat echt zo! Sterven aan jezelf betekent voor mij God de eerste plek geven, niet mijzelf. Loslaten, i.p.v. in controle willen zijn. Ook de ander hoog achten, de juiste waarden leven en niet mijn eigen wil, ego of hoe je dat ook wilt noemen. Die lessen geef jij mij ook mee….

 • Ariella (Aritha)

  Heel herkenbaar en mooi. Ook je karakter: behoefte om kennis te vergaren. Ik dacht aan onder het lezen: wie Jezus heeft, heeft genoeg.

  • Linda Klinkenberg (author)

   Precies! Een late reactie Aritha, maar (ook al vergeet ik dat weleens) iedere dag heb ik aan Jezus genoeg! Tof dat je meeleest! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *