Avonden aan de kook!

Het is maandagochtend. Het dorp van Maarssen is wakker en de plaatselijke wandelclub schuift aan voor een kop koffie en eigen gebakken appeltaart bij Maarssen aan de kook. De kookstudio met dat zonnige terras aan de Nassaustraat is dan als enige restaurant open, maar biedt niet alleen overdag de lekkerste gerechten. Sinds kort geeft Leermeester Rik van der Schaft en zijn koks ook een smaakvolle beleving wie ’s avonds à la carte wil eten of “wat de pot schaft”.

Ondernemend

Het hechte team werkt gedreven. Juist na de zware corona-tijd. Maarssen aan de kook is de hele week geopend van 10.00 tot 21.00 uur en biedt standaard à la carte gerechten, zelfs in de vakantie.
Eigenaar Rik: ” gasten kunnen nu dagelijks van onze nieuwe kaart genieten. Ons menu is gevarieerd. Van een heerlijke poké bowl tot en met onze vertrouwde ribeye. Alles is mogelijk. Zelfs op aanvraag.”
Zijn vrouw Sandra staat naast Rick. Zij is multi-functioneel in het bedrijf. 
“Wensen aangeven is zeker mogelijk,” voegt zij toe. Intussen vult zij een blender met groenten en tropisch fruit.  
“Dat is het fijne van een huiselijk en persoonlijk restaurant als wij hebben. Daarnaast biedt de combinatie van een grote zaak nu in deze anderhalve meter maatschappij de ruimte om met voldoende veiligheid onze gasten van dienst te zijn.”

De avond

Of je alleen komt of met het gezin, dat maakt niet uit. Iedereen kan genieten van de daghap, zoals biefstukreepjes of een zomerse stamppot. Het hele gezin Van der Schaft en hun personeel doet zijn best wat lekkers op tafel te zetten. 
Rik: “ik koop veel bij lokale ondernemers. Zo kan ik schakelen bij gasten die voor drie uur nog beslissen om gezellig mee te eten wanneer ik diezelfde avond een nasi-schotel serveer.”
“Wanneer à la carte gegeten wordt, maakt het natuurlijk niet uit. Ook met de corona regels. Je hoeft niet te reserveren,” vertelt Sandra wat luider. De blender doet zijn werk.
“Mensen zijn dat nog niet gewend en ik nodig dan ook iedereen uit om lekker aan te schuiven bij ons diner. Gezellig een ijsje of lekker broodje eten, kan natuurlijk de hele dag.”

in de omgeving een toegankelijke ontmoetingsplek in de avond.

Aandacht

Geen enkele week is hetzelfde, dat maakt Maarssen aan de kook bijzonder. Op maandag heb je geen idee dat dinsdag een groep fietsers wil lunchen of vrijdagmiddag een stel collega’s gezellig komt borrelen en uiteindelijk aanschuift voor de daghap. 
Wanneer Rik terugkomt van een tafel met twee gasten, zegt hij: “zij zijn er iedere week en daar ben ik blij om. Ik geef trouwe gasten graag aandacht. Zo hoop ik voor meerderen in de omgeving een toegankelijke ontmoetingsplek in de avond te zijn, naast de kookworkshops die in in het najaar weer geef.”
Gezien de passie voor koken en liefde voor authentieke producten en hun gasten, moet dat zeker gaan lukken.